[...] dorzuciłbym preparat kreatynowy, np: http://www.sfd.pl/sklep/Trec_CM3_1250-opis1597.html z pewnością przydatne będą kwasy tłuszczowe omega3 (sa badania wg których obnizają poziom CRP we krwi, cou Ciebie moze miec pewne znaczenie). http://www.sfd.pl/sklep/Olimp_Gold_Omega-3-opis783.html [...]
[...] pamiętać, że czym dłużej trwa obróbka i czym wyższa jest jej temperatura tym gorzej ( WWA, substancje smoliste ). No i trzeba wziąć pod uwagę to, że niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe w tym EPA I DHA ulegają oksydacji podczas wędzenia. Wynik jest jednoznaczny: ryby świeże 1:0 ryby wędzone. Niemniej, spożycie wędzonych od czasu do czasu [...]
[...] pasa nie spali kalorii, zrobią to pracujące mięśnie. Mając kilkunastoprocentowy bf, założenie pasa nic nie da. Nawet jeżeli dzięki polepszonemu krążeniu, zostaną uwolnione kwasy tłuszczowe, to i tak po ściągnięciu pasa znowu tam powrócą. Nie można mieć np. otłuszczonych rąk i nóg i jednocześnie kraty na brzuchu. Co innego jeżeli mamy naprawdę [...]
tłuszczów pochodzenia mlecznego nie ma się co obawiać - głównie krótkołancuchowe kwasy tłuszczowe(szybkie wykorzystywanie przez organizm, inny mechanizm trawienia), kwas oleinowy(jak w oliwie ...oczywiście pozostaje kwestia cholesterolu, którym przy odpowiednich proporcjach kw tłuszczowych nie musimy się martwić i naturalnych izomerów trans, ale [...]
[...] gosp.hormonalnej? ( badania ). Nie wiem jak wygląda w Twoim przypadku spożycie warzyw jak i owoców bowiem na chwilę obecną występują niedobory żywieniowe ( wit.C, wapń, kwasy tłuszczowe DHA i EPA, potas etc) - bardziej odżywiony organizm efektywniej spala tłuszcz zapasowy. Otręby pszenne są zbędne całkiem, nie żyw się jedynie kurą z [...]
[...] nasza cywilizacja: pojawiły pierwsze osady rolnicze. Ludzie zaczęli uprawiać ziemię i odżywiać się zbożami, warzywami, owocami. Jedli mniej mięsa. Dieta Uboga w nasycone kwasy tłuszczowe i cholesterol. Unikaj czerwonego mięsa, baraniny, dziczyzny, serów, pszenicy, fasoli, orzechów. Ograniczaj spożycie produktów mlecznych. Natomiast nie żałuj [...]
Łukaszu - wykazuje, ale nie w zrzucie uproszczonym (podobnie nie wykazuje biotyny). W pełnych raportach jest wit D, a nawet wszystkie kwasy tłuszczowe i aminokwasy ;-) Aniu - co Ty taka wstydliwa jesteś? (Ja tylko do zdjeć posiłki tak łądnie układam ;-))
[...] które mają dużo bardziej istotny wpływ na pracę naszych mięśni lub ogólnie na organizm, niż acetyl l-karnityna. Np. kreatyna, beta alanina, cytrulina, witamina D3, kwasy tłuszczowe omega 3, magnez. Działanie ich oczywiście jest inne, ale w ogólnej perspektywie są bardziej przydatne. Acetyl l-karnityna to raczej suplement dla bogatych, [...]
[...] wielonienasyconych powinno być niedużo, jedynie niezbędna ilość NNKT ze względu na swą dużą reaktywność i na fakt, że są dość kiepskim źródłem energii w tłustym nabiale mamy przede wszystkim kwasy tłuszczowe nasycone; na drugim miejscu są jednonienasycone; wielonienasyconych jest niedużo Wniosek - tłusty nabiał jest bardzo dobrym produktem
e tam, te kapsułki to mają w składzie jakieś witaminki, kwasy tłuszczowe i tyle, więc nie wiem czy to takie super. a o diecie, mleku też słyszałam, warto zrezygnować też z glutenu i w ogóle rzeczy z konserwantami mimo, że czytałam że dieta wpływu nie ma. chociaż mi się wydaje, że jednak trochę może mieć wpływ.. już sama nie wiem, bo to 2 teorie są [...]
[...] wraz z już przyjętym deficytem. Daj owoce cytrusowe by dostarczyć witaminy C. Zamiast cytrusów dobrze sprawuje się papryka czerwona. W diecie musisz uwzględnić kwasy tłuszczowe n-3. Najekonomiczniej wyjdzie jak kupisz sobie tran mollers'a. Z tłuszczy unikaj olejów roślinnych o niekorzystnym stosunku kwasów n-6 do n-3. Olej [...]
[...] aloesu można pić nierozcieńczony lub z dodatkiem soku owocowego. " Aloes Miąższ liści aloesu zawiera ponad 140 biologicznie czynnych składników, między innymi: 1) Aminokwasy – większość aminokwasów egzogennych i endogennych, czyli tych, których organizm sam nie jest w stanie wyprodukować (np. lizyna, leucyna, walina, [...]
Łyżka stołowa to najczęściej trochę więcej niż 10 g - do 15 g. Ilość tranu musi być określona w stosunku do reszty diety i faktu w jakim stopniu potrzeby na kwasy tłuszczowe EPA/DHA, wit. A/D już są zabezpieczone. Najczęściej 5-10 g/d jest ok. Trening siłowy to dobra decyzja. Wtedy będziesz musiała trochę zmodyfikować dietę. Do momentu rozpoczęcia [...]
ryby z puszki max. 2 razy na tydzien, nie z puszki mozna czesto jesc ryby zawieraja kwasy tluszczowe omega 3 ktore sa jednymi z najlacikowych substancji potrzebnych kazdemu czlowiekowi polecam poczytac
[...] termogenicznie i antykatabolicznie wpływa na mięśnie) z chudych mięs, serów i jaj - węglowodanach niskoglikemicznych - warzywa, płatki owsiane itp - zdrowych tłuszczach - kwasy tłuszczowe omega 3, oliwa extra virgine, oleje nierafinowane, tran - unikasz alkoholu, gdyż jest źródłem pustych kalorii i jest spalany w pierwszej kolejności zamiast [...]
[...] jedynie te tłoczone w procesie bez uzywania temperatury, najlepuiej kupic kilka rodzajow i zmieszac je ze soba. Ich spozycie ma pozytywne znaczenie ze wzgledu na nienasycone kwasy tluszczowe. Orientcyjne proporcje w taiej diecie przedstawiaja sie nastepujaco : 35% warzyw, 25% owoców, 18% białka, 10% tłuszczy, 12% weglowodanów (skrobia) i dodatków [...]
"Jak napisał sniv tluszcze mct jedyniew teorii nadaj sie do suplementacj. w rzeczywistosci sa jedynie zródłem kłopotów (biegunek )i wcale nie sa lepszym zródłem energii niz zwykłe nasycone kwasy tluszczowe (jak zwykły smalec)." hmm...typowe dwudziestowieczne podejscie... Pozdrawiam
[...] główną funkcję spełnia hormon wzrostu. Sigvarth, energia w organizmie jest przekazywana przez ATP. Do jego odnowy i syntezy potrzeba składników odżywczych jak węglowodany i kwasy tłuszczowe. Na transport 3 cząsteczek aminokwasów rozpada sie 1 cząsteczka ATP. Nie możesz rozgraniczyć, z których składników energia zaopatruje konkretne procesy. [...]
[...] tkankę mięśniową, ale również tłuszczową. Glukoza natomiast, wbrew temu, co się powszechnie uważa, jest najważniejszym składnikiem tłuszczu zapasowego - ważniejszym, niż kwasy tłuszczowe! Stymulacja insuliny glukozą prowadzi z czasem do tzw. insulinooporności, gdzie na anaboliczną aktywność insuliny nie reaguje już tkanka mięśniowa, a jedynie [...]